SKNTŻ Spectrum

Cel działalności

Pogłębianie i propagowanie wiedzy dotyczącej jakości żywności, ze szczególnym uwzględnieniem systemów zapewnienia bezpieczeństwa w produkcji żywności.

Zakres działalności

  • prowadzenie prac naukowo-badawczych z zakresu towaroznawstwa żywności, bezpieczeństwa żywności, tendencji rozwojowych związanych z zapewnianiem jakości zdrowotnej wyrobów żywnościowych wynikających z działalności Koła i potrzeb praktyki gospodarczej
  • organizowanie spotkań z przedstawicielami przedsiębiorstw przemysłu spożywczego
  • współpraca i wymiana doświadczeń z innymi organizacjami działającymi w zakresie zainteresowań Koła
  • organizowanie i udział w seminariach, konferencjach, odczytach i obozach naukowych

Statut Koła

kliknij żeby pobrać

Opiekun Koła

  • Dr inż. Bogdan Pachołek

Zarząd Koła

  • Tomasz Król
  • Prezes

  • Natalia Skrzypek
  • Wiceprezes ds. organizacyjnych

  • Katarzyna Stolińska
  • Wiceprezes ds. administracyjnych